2007-12-31

23 dagen- måndag- Nyårsafton

Nu är det Nyårsafton och hur gör man egentligen för att klara utav en sådan dag- och gå på ren kur?
Så här ser mina möjliga alternativ ut för dagen, vi har faktiskt inte bestämt oss ännu för hur dagen exakt kommer att se ut!?! :) :)
  • Antingen är sambon och jag "bara" hemma- vi lagar ngt som han vill ha och jag äter ck-soppa tillsammans med honom vid 20.00-tiden. Han dricker vad han vill ha och jag dricker vatten :) Sedan firar vi tolvslaget ute på balkongen och tittar på fyverkerierna etc. -jag med vatten och han med champange... :)

  • Vi klär upp oss och gör oss tjusiga och går ut på ngt öppet ställe- han kan dricka vad han vill och jag dricker Ramlösa. Ett år gick vi till baren på Grand Hotel på Nyårsafton- det var mkt trevligt- och huj vad uppklädda gästerna var! Där var det fina långklänningar för damerna och smoking för herrarna... vi kände oss nästan lite väl enkla i våra kläder... och då hade vi ändå klätt mig för en normal utekväll/festkväll... Det var som att komma till en annan värld... Ja dit kankse det inte bär av ikväll men det finns ju så många stället att välja på i Sthlm...

En lösning för att inte tycka synd om sig själv är ju självklart insikten om att- det här vinner JAG på- dvs jag når mitt mål- tänk på fördelarna med målet. Men ibland kan man ändå behöva ngt extra... kan man tänka ístället; hur mkt pengar hade jag lagt ut på denna nyårsafton i vanliga fall om man nu skulle tänka på alla inköp?

Kankse 500 till matinköp i alla fall- för man vill ju ha lite extra flott mat hemma och kankse 500 kr i dryck- champange, öl och vin. Det är ju i runda slängar en tusenlapp man "lätt" gör av med- tänk om man då istället för att ha middag hemma - äter en tre rätters middag ute - ja då går det på ännu mer + dryck på det... hmmm ja hur mkt som helst kan det bli- men jag räknar ändå ...1000 kr på detta i det här exemplet.

Kan man göra ngt annat för de här pengarna? tex en spa-behandling, ett par nya skor, en parfym, lägga pengarna till semesterkassan etc?

Hoppas att ni får ett jättefint firande! :)

Kram Skenet