2009-04-29

Onsdag - 31 dagar kvar - pepp!!

Vaknade 5.40 och strax före 6.00 var jag utanför dörren och iväg på morgonturen. Oj vad det verkligen börjar lossna o det känns så himla kul att det går så mkt lättare nu än vad det gjorde i februari :) Så man skall inte ge upp även om det ibland (emellanåt) kan verka omöjligt och att det tycks vara en oändlig väg. Men det är det INTE! Allt går!

Det är många i klassen som frågar hur det går och de frågar hur jag tränar - om jag styrketränar också - och att de vill komma o kolla på loppet! Roligt roligt! :) Klasskamraterna säger så snälla saker - att jag är inspirerande o att de är imponerande... Jätteroligt o peppande att höra men jag tycker ju också att det är såååå roligt med att springa långt! :) För att uppnå ett mål måste det (målet) kännas tillräckligt kittlande så att när man gör alla uppoffringar - (för det gör man ju...) så känns det ändå värt det! :) Det är jättebra att dra ihop viktminskningsprojektet med en tävling - för då vet man att man "måste" fixa till sig till start... marathon tränar upp ens inre styrka lika mkt som ens yttre o mkt av utmaningen i ett marathonlopp liknar den utmaningsproblematik man tvingas möta under en viktminskningsperiod - det gäller att "orka" vara uthållig och förstå att varje enskilt steg tillslut kommer att bära fram dig till mållinjen, därför är det viktigt att tänka i etapper och ha "is i magen" när paniken, smörtan o frutrationen kommer farande upp på näthinnan. Jag vet varje morgon att jag kommer att bli hungrig på em/kvällen - jag vet att varje em/kväll kan jag få ev depp o då har jag en plan som går ut på att jag är förberedd för mentala deppar o svackor o ha en handlingsplan för hur jag beter mig... o inte låta känslolivet löpa amok... ibland kollar jag på you tube o söker på "marathon" eller sthlm marathon - eller så ser jag ju mina målbilder på mig själv på kylskåpet som är jättestora o uppklistrade över hela kylskåpsdörren...

För mig funkar det också bra med att ha goda the-sorter eller mineralvatten som man kan "fylla" magen med. Man kan också hoppa in i duschen o ta en lång varm dusch (det lugnar) eller så ligger jag på spikmattan ett tag... bra filmer/böcker är annat att fördriva tiden med - eller varför inte - plugga!? ;) :) Öva på sådant som man inte är bra på - tex försöker jag tvinga mig på att koda/eller arbeta med bilder i olika bildbehandlingsprogram... känns så BRA efteråt! :)

I morgon är det Valborg o vi har inte shemalagda lektioner men jag skall vara så klämkäck o åka till skolan i alla fall o sitta där o fördjupa mig i de olika dataprogrammen... fast om jag är pigg när jag vaknar upp i den tidiga morgonen - så beger jag mig ut på en liten runda - finns inget bättre sätt att börja dagen på - huden blir bättre - kroppen o själen får sin katarsis (rening) - sen strålar man ikapp med solen hela dagen tills monstret börjar gruffa lite lätt o accelererar med sin framfart under sena em/kvällen - men då har man redan "förberett" ett försvar - av hur man angriper charmtrollet.... ;) :)

Jag blir så glad o lycklig om jag kan inspirera ngn - för det är så många fina kurare o kämpar som inspirerar mig o ger styrka o kraft!

Kram skenet