2007-12-23

15:e dagen

Vad roligt! Tina har utmanat mig med en liten lek! Klart jag är på va ! ;) :) Så här skriver Tina i sitt inlägg;

"ÖNSKESTAFETTEN -Det behöver inte vara realistiska önskningar eller materiella saker inför det kommande året. Så här gör ni: Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem, kort eller långt."

Okej här kommer Skenets önskningar;

1) Att forstätta hålla fokus med det som är påbörjat- dvs en cambridge-ren kur- hela vägen mot målvikten/marathon/30 årsdagen . Minst 17 kilo. Få bort veck på ryggen etc. Att se/vara sund och stark (ut)! :)

2) Att anhöriga/internetvänner stöttar mig i beslutet och peppar mig i vägen mot målet och kan jag hjälpa en/inspirera/motivera etc är ju det underbart och verkligen betydelsefullt! Delad glädje är ju sk dubblel glädje! :) Forstätta byta tankar/ta del av era bloggar och resor med cambridge - och mot ett hälsoammare liv till kropp och själ! :)

3) Att jag kommer in på ubildningen som jag skall söka på universitetet i April

4) Se livet med "nya ögon än tidigare"- då det roligaste har varit att dricka alkohol och äta mat.

5) Mogna och se saker och ting större. Se större samband. Förstå begreppet orsak och verkan- och att det hänger ihop. Leva i nuet och inseatt det är endast detta du kan påverka.

6)Att efter avklarad kur- klara utav att trappa upp på ett sunt sätt- som de rekomenderar och att kunna hålla mig till det programmet och INTE hitta på någon egen variant. :) ;)

7)Fortsätta att bara ta en dag i taget. Inte stressa fram eller vara elak mot sig själv. Följa sin "inre röst". Bort från missbruk med alkoholen. Inte glömma bort VARFÖR du gör detta! Att komma ihåg att påminna sig själv- varje dag så det blir "levande" för sig.

Ja men visst! det var ju inte så svårt att få ihop om än kankse lite ostrukturerat. Men allt börjar ju vid en "tanke" säger de kloka förståndiga. Tanken kanske först är väldigt impulsiv, omedelbar och lite ...odefinierad. Men efter lite funderingar kankse man lyckas att ringa in den och kan formulera den till ord, en fråga eller en mening. Att den liksom tar sig en bestämd form- när man kan ställa frågan till sig själv- då har man nog också de redskapen man behöver för att hitta svaret!
;)
Kankse!? ;)

15.e dagen Söndag (kväll) Angående vikt/vägning

Hej på er!

Idag är det en glad Skenet här dagen innan julafton! Dagen har gått LÄTT och jag känner mig så upprymd och glad igen - och för det faktumet! Jag har druckit närmare 5 liter vatten och där har jag kankse nyckeln! Runtomkring 5 liter vatten per dag kankse är det ultimata för mig!? Tack för era härliga kommentarer- ni skall veta hur glad jag blir! :) :) Jättefint och TACK säger jag!

Jo, jag fick en förfrågan från Peter som undrarde hur mycket jag hade gått ned under dessa veckor jag kört cambridgekuren. Det är en bra fråga!



Jag har ju ett litet annnat upplägg gällande "vägning" än vad tex min idolkämpe Tina har. Tina väger sig varje vecka och antecknar viktminskningen så man kan följa den schematiskt.

Själv har jag ju kört rent nu i 15 dagar och faktiskt har jag inte vägt mig alls ännu.



Varför har du inte vägt dig då?

Svar: Jo, för jag vet att 17 kilo går jag inte ned på en natt eller 15 nätter eller 20 eller 30 nätter- det kommer säkert att ta ca 8-10 veckor. Det GÖR ingenting. Huvudsaken är att jag går ned. Jag vill inte stressa fram mig själv. Men jag är stenhård med mig själv och diciplinen- inget förutom 5 liter uppvärmt kranvatten + 3 påsar cambridge får passera magen/munnen.

Varför har du anammat denna principen kring vägningen?

Vet att en del får en enorm kick att se att man tappar så mycket och så snabbt den första/de första veckorna. Men för mig blir det absolut FÖRST en kick- sedan bidrar det till mani och stress kring den fortsatta viktminskning.

Jag har ju kört cambridgekuren ett antal ggr tidigare- och vägt mig. Först veckan har jag då gått ned 4-5 kilo och sedan har jag förlorat ca 300 gr /dag. Jag har haft järnkoll OCH VAD HÄNDE DÅ? Jo jag blev helt HYSTERISK. jag vägde mig hela tiden-

Minns en gång tydligt för ca 3 år sedan- jag hade kört i några dagar och ändå ville jag testa att springa på gymets löpband 10 km fast jag gick på ren kur. Vägde mig innan passet- och efteråt. Jag hade inte druckit något vatten under passet- men vad händer? jag har gått upp ett kilo.

Då gav jag upp -för den gången- tänkte att min kropp är inte gjord för detta. SÅ jag dämpade det hela med att vara så klok - gick till systemet och köpte 6 st söta cider och chilinötter.

Ja men vad bra Skenet! ;)

Därför- jag ser ingen anledning till att stressa och jag känner mig själv och mina "dåliga betéenden" som kan låsa förnuftet och logiken. T ex hade kroppen bundit vatten under distanspasset och skulle släppa ifrån sig vätskan lite senare- kankse dagen efter etc. Jag visste ju om att logiskt borde det ju vara så- men då var jag såå "låst " vid just viktsiffrorna att jag inte kunde tänka klart.



Ja men visst, det låter ju lite knäppt, och jag är väl lite knäpp ;) Men jag anpassar mig efter det och försöker gå runt problematiken på detta sätt. Har ett par "stela" jeans och vet att när jag kommer i dom så har jag gått ned ca 10 kilo från ursprungsvikten. Kankse att jag tar och väger mig när det kommer upp över baken igen ;)



Men jag kan ändå konstatera att det har hänt ngt med kroppen under dessa dagar jag kört- det lade jag märke till idag när jag gick på en snabb 30 minuterpromenad- det gick mycket enklare att gå- låren stötte inte i lika mycket i varandra... jag känner mig inte lika framtung längre, det är inte lika belastande för att hålla upp överkroppen. Känner mig och rör mig smidigare. Sitter på huk (när jag städar under soffan, ,tar på mig skorna etc) mycket lättare. Ja det är sådant, som jag känner. Det liksom spritter i benen när jag går! Det skall bli jättespännande att springa marathon när kroppen får minst 17 kilo att släpa runt på! :) :) :) Kanske att man slår sitt rekord! ( 4h 19 min)



Jag kanske kommer att ändra mig under resans gång, ang det här med vägningen- jag kankse har mognat och klarar utav att väga mig 1 ggn i veckan. Men det skulle vara så underbart att ha kört i kankse upp emot en månad -ställa sig på vågen och POFF -10 kilo!?? :)

Eller vad tror ni? ;) :) ;)

Hoppas ni har det jättehärligt- oavsett om ni kurar eller om ni börjar vid ett senare tillfälle!
STORA KRAMAR - SKENET

15:e dagen Söndag morgon

Grattis Skenet till en bragd! Du är nu inne på den tredje veckans cambridgekur!!! Under dessa två veckor har du verkligen haft karaktär, viljestyrka och mod!
En stor eloge till mig själv för att jag har börjat tagit hand om mig själv!! :) :) Jippie!!!! Ta med dig dessa kunskaper nu i den tredje veckan på ren kur och fortsätt ta en dag i taget! Ingen stress och jäkt- det här går superbra! Du har inte druckit alkhol på över två veckor nu- fantastisk tjänst du gjort mot din lever/kropp och hjärna.


Klockan är 7.23 ser jag på datorn just nu och jag är nog den enda som är vaken såhär tidigt på morgonen. Det är mörkt i alla husen runtomkring. Tänk på sommaren-då ljusnar det ju redan kring tre/fyra tiden. Men det är lite mysigt det här mörka trots allt! :)

Vaknar pigg och utvilad. Har sovit i 8 h. Det behövdes nog. Igårkväll kände jag mig utmattad. Gick och lade mig redan vid 22.30-tiden. Det var nog alkoholsuget som spökade. Men jag stod emot och stormarna hoppas jag skall plana ut allt eftersom tiden går. :)
I morgon då är det alltså julafton och en utmaningsdag. Men det skall bli roligt.

Skenets mål:

  • Stockholm Marathon- det skall bli spännande att springa marathon med minst 17 kilo mindre än året innan. :) -Och utan att få skavsår efter loppet ;) hihi
  • 3o år- nu blir du "vuxen" och måste fatta att alla handlingar får en konsekvens- gör medvetna val och ta ansvar för de val du gör. Skjut inte upp verkligheten, lev i nuet. Det är nuet du kan påverka.
  • Sluta ha en uppfattning om att det roligaste som finns är att äta god mat/dricka alkohol. Livet innebär så mycket större saker/skeenden än så. Alkohol är ett nervgift som förgör både kropp och psyke.