2007-12-14

6:e dagen fredagkväll

Idag har jag fått mycket gjort; tvättstugan och städning men också två promenader på sammanlagt 1 h och 40 min. Kändes helt underbart att vara ute och gå, se allt julpynt och belysning. Älsklingen har inte kommit hem från jobbet ännu och just nu känns det som om det inte kommer att vara så jobbigt ikväll- oavsett vilka kassar han än kommer att komma hem med.
Det har dock varit vissa frestelser som jag erbjudits; tex pepparkakor och rödvin. Var hemma hos pappa och vi pratade om julhelgen och Thailandsresan. Ser verkligen fram emot detta! Speciellt det sistnämda.
Visst Vinet var speciellt inbjudande men nej nej- inte ens en fredagkväll kan få mig ur gängorna... tänk på vad du lovade i morse nu!

Han tror nog inte riktigt på att jag skall fixa det här med kuren - skeptisk som han är- men jag skall allt visa honom - men FRÄMST - mig själv!
Vattenransonen idag är uppe vid 5,2 liter och det är nog tid att sluta hinka vatten nu om man skall kunna få någon sömn inatt. ;)

Kan man tänka så här när det är som mest jobbigt? det är nu det "tar på kroppen", det är därför den gör motstånd - alltså att den håller på att ge sig ifrån fettet/kilona...

:)

Ikväll händer det nog inte mycket; det blir soffan, ett bad och lite TV, kanske läsa boken...
Hoppas ni har en underbar smärtfri fredagskväll utan mayamonster som river o skriker...
kram skenet

6:e dagen-fredag och städning.

Vaknade redan vid 4 tiden att DN dimpade in med ett brak i brevinkastet - vi hade nämligen en del returglas som stor och väntade vid dörren för återvinning. Braaaak -trodde först det var frågan om att sopbilen skulle köra in i lägenheten....

Ja och idag är "jag" inne på den 6:e dagen med ren kur! Wow säger jag till mig själv- snart har jag ju klarat en hel vecka på absolut ren kur. Med det menar jag att jag enbart dricker vatten, ca 5 liter om dagen - ingen lightdryck/jada/- det enda förutom vattnet och de tre påsarna som jag tar i är ev 2 tsk snabbkaffepulver eller curry som smaksättning till shakerna/sopporna.
När jag gått på kur tidigare har jag druckit cola light/jada/tee med lite lite mjölk i...
det kankse är så att jag har varit väldigt kolhydratkänslig och hoppat ur ketosen av detta och därför har det inte fungerat lika "lätt" som det ändå har gjort denna gång om jag jämför med tidigare ggr.

Okej, idag är det alltså fredag och det betyder att jag måste göra upp med mayan idag:

"- Idag fredag lovar jag mig själv att hålla mig till den rena kuren hur jag än kommer att känna under dagen/kvällen. Oavsett hur humöret och känslorna lever om.Jag håller mig ren.

Det kändes himla lätt och RÄTT och säga för mayan sover just nu

Idag är det städ och tvättdag för min del så det kommer att finnas grejer att göra! :) dammsuga, skura golv, torka skåp och luckor, tvätta upp tvättlasset. Det är så härligt och rogivande när det är rent och fint hemma.För att inte tala om doften...
Det är bara 10 dagar kvar till jul! Det går fort nu och tills dess borde alla julkurare som kör på vara så ordentligt inne i ketosen att det inte kommer att vara det minsta svårt att stå emot under julafton... :) ;) ...eller?

Hoppas att ni alla har en jättehärlig fredag och ledig helg framför er!
Kramar Skenet