2008-01-08

31:a dagen Tisdag kväll

När man pratar om solen- så händer det plötsligt!?! :) :) :)

Den underbara älsklingen ringer mig på mobilen, precis efter att jag kommer ut från 5-km passet på gymet och säger att vi skall åka bort till solen en vecka nu på fredag! :) Jippie! Ledighet och allt är redan fixat! :)Vilken överraskning - heeelt underbart!..tror inte riktigt det är sant.... :)

Fast det helt knäppa inträffar just då efteråt- när jag borde känna extra stark motivation att köra ren kur- jag blir jätteextremt sugen på att fira denna nyhet med alkohol dvs vin/cider.

MEN jag har stått emot- sprang iväg till affären och gjorde i ordning en överraskningsmiddag till älsklingen; förrätt och varmrätt- skagenröra och gravad lax till förrätt och pepparstek till varmrätt- till honom bara alltså... nej maten är inga problem, det är ju just det drickbara som jag vart så jäkla sugen på... suck.... Älsklingen ville dock bara ha citronvatten till maten och det var ju lite "skönt"- vet inte om jag hade klarat utav att vara i samma rum om han hade valt att dricka alkoholhaltiga drycker....

Men, nu efter peppsamtal med mig själv, läsning på ck-bloggar etc har jag hittat tillbaka till motivationen- för jag VILL ju köra på!!!. Jag VILL ju gå ned i vikt- Jag VILL ju LYCKAS för en gångs skull och då MÅSTE jag också fullfölja KUREN- det är ett faktum och något som inte går att ändra på. OM jag skall lyckas måste jag ge det som krävs- dvs inte fuska vare sig med mat eller dryck.
Tänk om tex en idrottshjälte bara skulle börja banga sin träning och förberedelser - och mesa- tror han/hon då att hon fortfarande att han/hon har chans att vinna tävlingen/loppet/matchen/uppträdandet etc?
Nu är ju inte jag ngn idrottshjälte men att minska i vikt är banne mig en stor utmaning- som pågår dygnet runt- man kan ju inte ta ledigt några dagar och sedan köra på - för då bryter man ju den goda effekten som man jobbat för - för att uppnå! :)

Ja Skenet, svaret behöver man ju inte vara speciellt smart eller listig för att klura ut...
Nu i alla fall är jag jätteglad, tacksam att det snart är sol och bad i en vecka OCH att jag bestämmer mig för att banne mig inte ge upp eller fuska. MEN en dag i taget som sagt- och inte stressa upp sig bara för att man byter miljö i en vecka...

Tycker ni att jag är underlig som reagerar som jag gör att dvs bli sugen....på att fira... visst borde jag ha en smäll- så jag vaknar till ... eller nå´t :) ;) :) ja ja... man slutar aldrig att sluta förundras över sig själv och sina "smarta" nycker/infall...

Kramar Skenet

31:a dagen Tisdag- morgon

Igår var jag lite matt och somnade redan kl 22.00. Var konstigt seg i kroppen. Men det beror nog på det eviga gråvädret. Herregud vi behöver ju SOL och en öppen blå himmel- eller hur! ;) :)

Sedan blev jag sååååå glad när jag öppnade bloggen och såg att min bloggvän och idol Tina hade skivit i bloggen! Härligt att du är "tillbaka" gumman- även om du nu är KLAR med Cambridgekuren! Tänk vilken resa du gjort med den! Nästan -40 kilo på 19 veckor ren kurande! Helt otroligt! Vilken kämparanda och vilket rivjärn du är gumman! All heder åt dig!!! :) Otroligt inspirerande!

Det viktigaste med kuren är dock att man mår bra- det är A och O med hela satsningen med att byta upp sig till en sundare livshållning! Jag mår så bra,både fysiskt och psykiskt- och är fortfarande medicinskt överviktig- så jag fortsätter med kuren... ;) :)

Ja idag är ju dagens utmaning att ta sig till gymet för en liten runda- jag tycker det har varit så skönt och liksom avkopplande - i alla fall efteråt! hihi... :)

Sedan skall jag kolla upp det där med Axelsons elevbehandlingar... Men nu få i sig 3 liter vatten innan kl 12.00... jippie! ;)

Kram Skenet