2007-12-20

12:e dagen Torsdag- rastlös

Idag har jag inte heller varit hungrig- men jag har känt mig lite "tom" i kroppen på något sätt. Händerna är lite torra fast jag hinkar vatten som vanligt. En stor grej har hänt en av mina närmaste vänner; vi är jämngamla och har känt varandra sedan typ 10 års ålder. Nu har hon blivit gravid- det var i och för sig önskat men de har redan prickat in det -trots att hon slutat med p-piller för bara en månad sedan. Wow säger jag!

Oj tanken är svindlande- tänk att någon av mina egna närmaste vänner skall få barn! Det blir på något sätt så nära- själv kommer jag att vänta. Jag känner ingen längtan efter barn själv- dessutom skall man inte ta för givet att man kan få barn heller. Min älskling verkar inte heller vara "stressad" på den fronten. Det är skönt att vi "synkar där.
I morgon har jag ett härligt uppdrag framför mig- förutom att hämta skorna- jag skall få vara parfym-rådgivare; pappa skall köpa parfym i julklapp till en dam han umgås med.

Har börjat fundera lite smått på om jag skall börja plugga till hösten! :) Universiteten söker man ju till senast den 15 April. Absolut ett ämne/kurs som leder fram till något jobb- om det nu blir att plugga igen! Hmmm ja det är en viktig grej att ta tag i efter nyår. Jag tycker det är så roligt att plugga och har saknat det under de senaste 2,5 åren då jag jobbat.

Sedan ska jag också försöka att ta körkort nu under våren. Det blir lite läskigt. Undrar hur det kommer att gå att gå på ren kur samtidigt. Kommer man att kunna hålla koncentrationsförmågan? He he...
Nu ikväll ska jag försöka fundera ut några bra nyårslöften 2008... och delmålsbelöningar...
Vad har ni för några? :)

12:e dagen Torsdag kväll "SKOR + mayasnack"

Igår när jag var inne i stan/city fick jag ju tag i en härlig mössa men det var tydligen inte det enda! :) jag gick ju även förbi många andra affärer men när jag passerar en tjusigare skoaffär -ser jag hur de rear ut vissa delar av de gamla skokollektionerna 50-70 % REA. Klart att jag bara "måste gå in"- ja för skor det är en bra uppfinning- de kan man ha oavsett vilken vikt man har! :)

Jag hittar ett par skor som jag verkligen har "letat efter" länge men som jag aldrig hittar på Din sko eller galne gunnar typ ;) - en sådan vacker skomodell till 70% rea- vilket medför att det blir samma pris som på en stor kedja - för ett par riktiga högkvalitésskor- med ursnygg design dessutom - plus att de är bekväma! Jublande glad ber jag damen i affären att få pröva den andra skon. Ja visst inga problem- säger hon och försvinner ut genom någon gardinkappa... och är borta huuuuuur lääänge som helst.
"Nej, tyvärr, jag kan bara inte hitta den andra skon". Så då är det bara att bege sig hemmåt igen. Men de ber mig lämna tel nr i fall de nu skulle hitta skon....då ringer de nästa fm.

Attans också tänker jag... idag när det blir em och skoaffären inte har ringt. Det hade ju blivit en "perfekt" julklapp till mig själv. Men så sker som ett Guds mirakel- dom ringer mig precis nu och säger att de har hittat den andra skon! Jippie! Så i morgon är det jag som åker in med tunnelbanan i mina galnegunnar-skor och kommer hem med nya billiga högkvalitéesskor!

Okej, men det här är ingen modeblogg utan en bantningsblogg- så för att komma tillbaka till detta högaktuella ämne;

Jag märker att min familj försöker indoktrinera mig i en slags falsk verklighet i och med den nalkande julaftonskvällen och festen! Ja, chargongen är följande; ja men Skenet- då när du kommer på julafton vid 14.00 tiden- så rullar vi köttbullar till gästerna och dricker några glas vin eller tar en fördrink/grogg och äter choklad innan de kommer vid 1800-tiden och bla bla bla... Då jag säger;
-"NEJ - jag kör på REN KUR- jag är gärna med och förbereder maten men det enda jag kommer att äta är mina påsar och dricka vatten"-
Så tittar de förvånat på mig- som om det är första gången som de hör om min kur - och blir helt tysta ... sedan fortsätter diskussionen som om ingenting har hänt.

Sedan efter 5 minuter är vi där igen!?! "-Men Skenet på julafton tänkte jag att vi gör den där goda efterrätten som du gillar så mycket bla bla bla"....
-"Men , säger jag jag går på ren kur " Så tittar de upp igen och ser lika förbryllade och förvånade ut.

Idag är motivationen stark och humöret är bra! Så de kan knappast påverka mig med sitt mayamaya-snack!

12:e dagen Torsdag- Taktiksnack! :)

Tvättstugan igen och jag är lycklig som få! :)

Nu börjar det närma sig julafton! Det känns inte något vidare laddat eftersom jag inte är sugen eller hungrig (fortfarande!?) :)

Själv kanske jag har gjort det "lätt för mig" över just julafton och de dagarna- då vi inte lagar någon julmat här hemma i lägenheten eller storhandlar någon mat till hemmet. Sambon - har redan varit runt halva Stockholms citys krogar och ätit julbord med jobbet och kompisar etc - så han har nog fått sin efterlängtade del- dvs han tycker inte att vi behöver ha någon speciell julmat här hemma i kylskåpet/skåpen. Vi har desto mer dukar och ljus he he ;)

En tanke slog mig igårkväll! Ja för om Hmmm om man tänker rent historiskt då istället kring julfirandet och hur det nu ser ut och utformar sig;

- Varför ska man äta så mycket över julen? Ja, för att fira Jesus födelse såklart. Ja, men vad fick stackars Jesus själv på julafton då?
Inte var det skinka och korv/köttbullar/alladinaskar - och jag vet inte vad- han fick antagligen enbart bröstmjölk av moder Maria.

- Så Tina!! - vad vi gör över jul är en "Jesus"- han fick också bara näringstät vätska under julafton! :) :) ;) - det e väl tänkvärt såhär i juletider-
- det ska jag säga på julfesten när alla lite nyfiket och rannsakande frågar mig ;
"Jaha- men varför äter inte du då Skenet? " Nej, svarar jag då lite svävande- för jag gör en Jesus i år!
Oj nu är det ned i tvättstugan en sväng!