2008-09-16

Tisdag - vanliga dagar går och går...

Hej bloggen!
Ja jag har inte skrivit så mkt sedan i lördags - men det beror på att det inte händer så speciellt mkt... det bara "luffsar på" med vardagen...

Hmmm ja, nu har jag fått hem lite kataloger med utbildningar o jag funderar på följande utbildningar; (alltså det här ändras flera ggr per dag ha ha)

(ingen rangordning nu även om jag räknar upp dessa efter nr..)


1)Mäklarutbildning - skulle jag passa som det!? Hus och design är ju kul! :)
2) Tandläkare/tandtekniker - (tandtekniker gjuter ju till tänderna o gör passande tändertill de som vill ha nya/eller har tappat gaddarna = lite konstnärligt arbete...
3)Utbildning inom kommunikation eller marknadsföring...
4)Egen företagare
5)Hälsa och friskvård - men vad jobbar man som då (INTE GYMPALÄRARE på ngn skola..)sjukgymnast? Naprapat, dietist? Arbetsteurapeut (stavas det så??)

Vet ni vad jag skulle ha blivit om jag redan vetat om det när jag var liten!? Jag skulle ha blivit yrkesdansare! :) (om jag nu hade haft begåvningnen)

När jag gjorde mitt examensarbete på Konstfack (fotografier) - ringde jag till Kungliga Operan och frågade jag om jag fick följa yrkesdansarna med kameran under några dagar- och vilka underbara bilder det blev! Och vilket vardagsliv dansarna verkar ha - sådant fokus - dom (dansarna) tvingas verkligen leva HÄR OCH NU! Ingen tid för dis-koncentration då sceneografen/koreografen ger instruktioner - och vilka hopp dansarna gör - och hur de rör sig och vilka kroppar de har - både männen o kvinnorna! Där möts verkligen fysikens lagar och de klassiska konstnärliga idéalen på något sätt - ren skönhet uspelar sig framför ens ögon - gång på gång - och jag tänker; vilka eilitmänniskor som klarar utav denna vardag! Repetition efter repetion - allt görs med fullständig närvaro och totalt fokus. Dansarna verkar vara en slags "övermänniskor".
Då killarna/männen tränade hopp - trodde jag att det var "studs-fjädrar" i trägolvet - och hur ofta ser man så muskulösa och starka killar som samtidigt är gracila och viga?

Ja herregud vad jag blev till mig nu va ! He he ;) :)
Vet ni vad jag skulle ha velat bli annars!?! (Om jag haft betygen..)
Jag skulle ha satsat på att bli ... Plastikkirurg - ja det kanske låter hur ytligt som helst vid första anblicken - men det är det inte!
Tänk er att ansiktet har blivit totalt förstört vid en olycka/brand/misshandel eller en medfödd missbildning etc etc - tänk att kunna "fixa till" och återställa allt till rätta då! Dessutom älskar jag ju skulptur + människokroppen!

Såg en plastikkirurg som övade på att skära ut perfekta öron åt en liten pojke som hade förlorat sitt ena öra i en brandolycka - och han (kirurgen) övade på potatisskivor - för att göra fina öron- :) Sedan gav han pojken de finaste öronen man kan tänka sig!
Ja.. en sådan plastikkirurg skulle jag vilja bli...

Jo.... även fast jag har varit lat o inte skrivit så mkt i bloggen så har jag ju varit inne på mina länkade - bloggkompisars sidor - och jag måste bara säga följande;

Ni e såååå duktiga och kloka, djupa och insiktsfulla!!! Det är alltid jobbigt att komma in i kuren igen - om man har tagit ett upphåll - men ni gör det ändå - och jag gör det också - och vi kämpar alla tillsammans - och det viktiga är att vi "försöker" att påverka våra val så att de blir mer medvetna -
Det gör ingenting om man åker upp lite på vågen ibland- det viktiga är att man fortsätter att ha inställningen att man så snabbt som möjligt skall försöka komma in på banan igen - och inte strunta i sina uppsatta idéer -
jag tror att det är viktigt att vi alltid "försöker" - då tror jag att vi skapar en slags "mening" - :)

Stor kram och en massa pepp från Skenet - som drömmer om sina möjliga "öden"
;) :)

Stor kram Skeeeenet