2007-12-19

11:e dagen onsdag- kväll-lite svammel

Hej!
Vad mysigt det är att tända mycket ljus i lägenheten och släcka ned all "el". Det blir ett helt annat lugn på något sätt. Jag gjorde precis så och så tog jag en kakaomintpåse mixxat med lite snabbkaffepulver - sedan lyssnade jag samtidigt på en akustisk skiva av U. Lundell... kan man ha det så mycket mysigare? :)


Snart kommer älsklingen hem och ikväll blir det bara en lugn hemmakväll. Har varit och laddat upp mina CK-förråd. Det blev kakaomint. Den är så bra för den gillar jag både varm och kall, mixxat med kaffe eller bara som den är. Hur bra som helst!


Hittade en ny mössa till ett pangpris när jag ändå passerade stan- med en liten låtsaspälskant- den är riktigt varm och skön i denna kyla. Ett fynd!

Idag har det också gått lätt och utan problem- har dragit ned en aning (ca 1 liter) på vattenkonumtionen och än så länge känns det bara bra. Såååå roligt är det ju inte att springa på toaletten stup i ett.

Hmmm... jag har nog aldrig haft så mycket julpyntat i lägnheten- det har bara fyllts på mer och mer och sambon tycker väl att det är sådär roligt- ha ha... han är mycket för en avskalad-ren urban stil med (helst) så lite detlajer som möjligt. Det tycker även jag om i vanliga fall- men nu under julen måste man ju få ta fram de små tomtarna och ha massor av ljus och dukar!?
Sedan åker det väl upp på vinden i januari- jag skulle helst vilja ha allt framme tills i slutet av februari- då är det fortfarande så kallt och mörkt!

Ser verkligen fram emot våren! Tänk att sitta på en uteservering med en kaffe/tee/vatten i vårsolen och kisa mot solen...åååå fast -fast- fast- just nu ser jag såklart fram emot härliga storhelger...

Om några dagar skall jag följa med min far till de här megastora mataffärerna som finns belägna utanför stan och inhandla all julmat som han skall ha på julaftonsfesten.
Det skall bli spännande i den bemärkelsen o se om jag kommer att bli sugen eller hungrig när jag kommer att få gå omkring där bland mathyllorna i säkert mer än en timme. Det är mycket som skall handlas, mycket folk i rörelse - affärerna är enorma i storlek och man får gå typ 1 km för att hitta mjölken ;)
Nja ok inte riktigt men nästan. Innan vi åker dit får man ha planerat att man precis har tagit en av dagens tre påsar. Tror på den planen.

Konsulenten berömde mig idag och gratulerade till att det gick så bra med CK. Känns alltid roligt att höra! :) Berättade att jag får mycket inspiration på nätet av mina CK-vänner! Tips, råd och motivationen hålls uppe när vi är flera som håller på med samma projekt :) :) :)
Jag frågade henne om det var mycket att göra nu innan jul och då sade hon att troligtvis blir det mer att göra efter jul/nyår. Men tillade hon, de kunder som handlar nu dessa dagar är ju oftast de kunder som gör MEDVETNA VAL och som inte brukar skylla på ditten och datten för att de är överviktiga utan har kontrollen- och så tillade hon- så kan jag ju konstatera att du befinner dig på den sidan också ;) så log hon så hjärtligt!
Wow, tänkte jag- va hur blev jag en sådan där medveten kund helt plötsligt med medvetna val? :) ;) Men nu ska jag inte förminska min prestation dessa 11 avklarade dagar- jag är jätteglad,tacksam och stolt att kropp och hjärna+psyke sammarbetar. En dag i taget+ att inte tycka synd om sig själv-så ! :)

Kram på er inspiratörer och kämpar nu i bland de allra mörkaste dagarna på hela året- men det har aldrig känts så ljust där inne i knoppen! ;)
Ja det e mkt glada gubbar/smileys här he he

11:e dagen Onsdag

Okej, nu har man kommit in på tvåsiffrigt på antal avklarade dagar på Ren Kur! Känns "STORT" för mig! Men som sagt, jag kommer fortsätta ta en dag i taget. Mina rutiner är att det första jag gör på morgonen är att dricka 1,5 liter uppvärmt vatten. Vad bra kroppen mår då- vätskebalansen blir återställd - igen då man under natten inte fått något att dricka på ca 12 h.
När man har fått i sig vatnnet är man direkt pigg och vital igen- det känns så tydligt i min kropp om det är underskott av vatten. Tvärtom- ibland kan jag bälja i mig alldeles för mycket vatten- allt för snabbt- då får jag nästan som en slags domningskänsla i huvudet o kroppen.

Igår orkade jag inte skriva så mycket eftersom hela dagen var stressig och fylld av aktiviteter utanför "huset". Men det var en mängd frestelser jag "utsattes" för - och det overkliga inträffar igen- jag är inte ett dugg sugen även fast det bjuds på - choklad, nötter, bullar, spelsiner, delikatessostar, rostat bröd, vin, lunch ute på stan -
Om jag någonsin får problem med vikten igen i mitt liv- kommer jag inte tveka om vilken metod jag skall använda mig utav - det kommer att bli CK igen. :) :) NU vet jag hur jag skall göra och vad jag har gjort för fel tidigare. Det beror nog på att cambridge är fullvärdig näring som gör att man inte blir sugen på andra saker. - Och jag saknar inte suget efter mat heller - kan jag säga- inte ett dugg! Hoppas att det kommer att fortsätta så här.

Idag måste jag förbi en sväng till Lena och handla nya påsar och bunkra upp förråden- över jul och nyår -
Nu är det bara - herregud- om fem dagar är det julafton! Det är ju ingenting!
Kram!