2008-09-30

Dagen har gått fint!

Jahapp- idag har skenet skött sig exemplariskt!Igår var jag på en 10 km promenad och idag har jag väl också gått runt ca 10 km i rätt snabb takt! Kändes så skönt i kroppen och jag känner mig pigg och glad! :)

Det enda jobbiga är att det är så jäkla mycket mygg ute i skogen på de promenadstigar jag knatar fram på...
Ett bra tips när man är sugen - ibland blir jag sugen när jag äter mina kalla shaker - på andra söta saker och NU kommer pang-tipset; jag brygger en stor kopp svart starkt kaffe och tar stora klunkar och sväljer ned (jag gillar ju inte kaffe egentligen.. ) Efter den här killer-drycken blir jag typ helt omtumlad och lätt illamående...guuuäähh....men så går det två min o sen kommer det en härlig energikick utan sug efter annat sött...

På kvällen har jag däremot tagit en kycklingsoppa + curry och till den har jag lyxat till det med en 33 cl glasflaska med Ramlösa - jag klarar utav det utan att ramla ur ketosen. Det känns lyxigt med lite bubblor till soppan...
Älsklingen tog nog åt sig igår ... när jag for ut i köket o öppnade fönstren... ;)
så ikväll var han hos sina föräldrar och åt middag och jag slapp alla härliga matdofter...
Jag fick ett så bra tips från syrran; tänk såhär att du får ju äta allt sen! All mat kan du ju äta sedan - men inte just nu! (Den tanken tycker jag är tröstande...)

Jag är glad som ett barn varje morgon nu när jag vaknar och vet om att jag klarar av att köra ren kur! :) (fortfarande) Ja för det är ju tufft stundtals men det får VARA tufft också - det är inget farligt att vara lite hungrig. En annan bra sak är att lyssna på favorit-musiken - jag vet att jag kanske tjatar men jag har massa bra musik som jag lyssnar på och då liksom hamnar jag på en annan plattform - eller jag hamnar i ett annat mentalt tillstånd...

Har märkt att när jag kör ren kur - så har jag ett behov av att skriva i bloggen mer... mest om en massa blaj men men... det är det den e till för ;) :)

I morgon skall jag åka in till stan och fixxa lite ärenden - när man inte varit inne i stan på länge - då känns det plötsligt som värsta grejen...av att det "händer ngt"... (gud vilket spännande liv jag har va...) he he ;) :)

Håll i hatten - för nu är IDOLEN tillbaka!

HEj bloggen!
Nu en superkul nyhet! För er som inte vet; när jag började kura den 7 december 2007 hade jag under flera månader följt en fantastisk kurare som skrev i sin blogg om livet med Cambridgekuren (under ren kur) och i och med att jag följde hennes "resa" med stort intresse och nyfikenhet - blev jag tillslut så inspirerad och peppad - till att själv våga mig på kuren- och att ge den är djupt och ärligt försök!

Denna fantastiska kurare heter Tina och har varit min stora Idol och förebild när det gäller att köra ren kur- eller vad sägs om 19 veckor på Ren kur och -36 kilo! Det var ju ett helt ovärderligt stöd att ha Idolen vid sin sida då vi körde ren kur över jul och nyår - dvs då alla andra runtomkring frossar o äter... Nu har jag hört små fåglar kvittra att Tina skall börja kura igen och ni ser ju adressen till IDolens blogg här på sidan ;) :)

Här kommer min paniklapp- som jag har uppklistrad på väggen, dvs saker att göra när hungern river/svider och demonerna tjuter o lever härliga till;

- Hyr en film
- gå en promenad
- Läs en bok
- Köp en tidning
- Hårinpackning
- Lägg en ansiktsmask
- Fobad+ pedikyr
- Måla naglarna/manikyr
- Raka benen/vaxa benen ajajaj...
- göra armhävningar/situps
- Lyssna på bra musik
- Drick VARMT vatten
- Ring en kompis/vän/släkting
- Ladda upp MP3 spelaren med BRA musik
- Kolla på TV
- Plocka ögonbrynen
- Lägg en fin make up- nya färger
- Rensa ur garderoben/städa ur skåp
- Städa lägeheten
- Vika/mangla lakan/handdukar etc
- Stryka kläder (älsklingens skjortor tar tiiiid....)
- Tvätta vinterjackor/halsdukar/mössor/vantar/ytterrockar etc.
- Tvätta mattor/gardiner etc
- Rita/skulptera/sy/skapa!!
- Skriv i en dagbok/blogg/bok
- Skicka ett mail till någon
- söka (nytt) jobb :)
- sjung eller spela gitarr/instrument
- ta ett varmt bad
- Åk in till stan eller ta en promenad till en ny plats...
- söka efter nya utbildningar/kurser etc
- Rensa ut i förråden/skåp/lådor etc.

Jaaaa.. det finns grejer att göra .... :)

Kram skenet

Solig morgontimma!

Å vad många roliga springlopp det finns som jag skulle vilja springa; igår var jag inne på Marathons hemsida (www.marathon.se) o kollade upp lopp utomlands (drömma kan man ju ;) ) Så om jag får drömma mig bort till önskningarnas land skulle jag vilja springa följande lopp under mitt liv (läs istället SKA springa dessa lopp) :) :

- Milano Marathon ;i nov/december brukar loppet gå av stapeln, det är en flack och lättlöpt bana. Tidigare var det gratis för tjejer...

- Honolulu Marathon - Att springa ett marathon på Hawaii vore ju inte helt fel! Loppet börjar mycket tidigt, vid 4-5 tiden på morgonen och som varmast brukar det bli runt 25+c för löparna. Efteråt kan man kasta sig ned i havet... låter ju helt underbart att ha en semester därborta... :)

- Nice half marathon - ett halvmarathon ca 21 km som brukar gå av stapeln i april varje år - en perfekt liten kick innan sthlm marathon om inte annat! Loppet går längs franska rivierans kust och man kan ju bara tänka sig vilket vackert, njutbart lopp detta verkar vara...

Medoc Marathon - vad sägs om ett gourmet-marathon som inleds med ett stort dignande pastaparty som visst skall vara något alldels speciellt - kvällen innan...
Under själva marathonloppet serveras det vin vid inte mindre än 21 stationer (!?!)sedan bjuds det även på ost, bröd, apelsiner och andra lokala delikatesser - självklart finns det vatten o sportdryck för de som inte vill dricka vin vid vätskestationerna :) Dessutom är det maskerad under själva loppet och många är utklädda till alla möjliga figurer... Loppet går av stapeln i september varje år. Efteråt är det fest - igen! :)

London - Run to the beat - ett halvmarathon som är som svenska Midnattsloppet x 10! Arrangörerna spelar up-tempo musik under hela loppet för att undersöka om "bra peppande musik" kan generera bättre tider för alla löparna.
Själv älskar jag ju att springa till musik - så det här loppet skulle ju lätt vara en favorit - 5 Oktober 2008 går loppet av stapeln så skynda packa väskan och börja med kolhydratsuppladdning om du har lust att vara med! :)

Swiss Alpine Marathon - att springa uppe i bergslandskap - sträckor allt ifrån
11,km upp till ett riktigt hårdingpass i tuff terräng i hela 78,5 km - en riktig utmaning för den som har en god löpargrund! Vore ju så coolt att spräng sina egna gränser! Det får bli om ca 10 år då... en bra 40 års present!?! :)


Sedan hittade jag också jättehärliga lopp i Sydafrika/Afrika/Grekland etc etc. ja om jag skulle bli ekonomiskt oberoende skulle jag inte ha några problem att fylla fritiden med aktiviteter... :)

Vad skulle ni göra för roligt om ni var ekonomiskt oberoende? :)

Nej idag blir det en triss-lott... ;)

Stor kram o pepp från Skenet som skall ut på morgonpromenad...