2007-12-16

8:e dagen Söndag kväll

Sambon och jag har varit inne i stan och sedan har det julpyntats i lägenheten. Vad fint det blir med lite röda dukar och ljus- vi fyndade riktigt ordentligt i olika inredningsbutiker- för en billig slant dessutom :)

Efter några timmar in och utrusande i olika butiker blev älsklingen hungrig och vi gick in på ett konditori fick där han beställde en macka och kaffe- jag beställde 2 stora glas vatten - och det helt overkliga inträffar- jag är inte ens ett dugg sugen - och tycker dessutom inte ett dugg synd om mig alls på det där kondiset. Tvärtom jag (?!?) känner mig euforiskt lycklig och levande just i nuet. - Med mina glas vatten. Kan man sluta att förvånas över sig själv egentligen ;) he he...

Senare under kvällen/em har syrrorna varit här och dom har druckit tee och fått smörgåsar - jag har suttit med mitt varma vatten och varit fortsatt lycklig som en tjuren Ferdinand.

Om kuren kommer att fortsätta såhär lätt som det har gjort nu kommer jag att bli en "omvänd" själ :) ;) Jag är lycklig redan -fast jag inte ens har tappat så mycket vikt- ni kan ju tänka er hur "galen av lycka" jag kommer vara när det också är uppnått- ha ha...

Roligt att se att det är fler som verkar läsa min bantningsblogg och allt vad den(jag) nu tjatar om! Trodde aldrig att mitt tjat kunde vara underhållande för andra.. ;) Ni är för härliga! :)

Hmmmm jag är ju väldigt "ärlig" i denna blogg om mig själv och mitt psyke- att sätta ord på sina tankar kanske hjälper mig att se mig själv och mitt handlande/mina beslut i ett annat ljus. Att sedan få respons/feedback/inlägg av andra människor - många ggr i en liknande situation- gör och ger en oerhörd stimulans. En stimuland i form av en slags levande interaktiv dagbok...!? ;)

Kram på er alla kämpar och hoppas ni har en fin Söndagskväll!

8:e dagen eller 2:a veckans första dag :) BIKTEN

Gratulationer till Skenet: Du har klarat utav en vecka på ren kur! Du har hämed fått föjande pris;



  • Ett gladare,lättare,lyckligare och mer stabilt sinne

  • Bättre hälsa

  • Minskat i omfång

  • Kontrollerat dina begär (mat/socker/alkohol)

  • Bättre och mer rofylld/tyngre sömn

Bonuspris:



  • Finare och renare hy

Ja men det känns så bra nu. Om jag visste för en vecka sedan hur jag skulle må mentalt och kroppsligt efter endast en avklarad kurvecka- skulle jag inte ens TVEKA att ge mig in i kuren igen! Man har bara vinster att hämta. Den här veckan har varit den bästa veckan på flera ÅR för mig- det är helt sant!


Har känt under en längre period att "vad har jag för liv" -egentligen, det roligaste jag visste var att dricka vin och cider för att bli lite smålullig så jag kan tillåta mig att äta utan att få dåligt samvete. Sedan åt jag stora portioner mat och drack alkohol (cider/vin) till det utan dåligt samvete. Under nätterna sov jag dåligt och vaknade varje natt vid tre fyra -tiden av mardrömmar, oro och rastlöshet i kroppen. Omöjligt att somna om. Ibland lyckades jag. När jag vaknade så tidigt om mornarna, hade jag dåligt samvete och ångest- både för att jag tryckt i mig så mycket mat på kvällen, huvudvärk för att jag var bakis. Ångest för att vara svullen i ansiktet/kroppen. "Tänk om någon ser.."


Sedan full fart - dusch -på med smink, blås håret, sätta på sig sina för små obekväma kläder, gå till jobbet där man får ångest av att tänka på alla bråkstakar i klasserna som man skall försöka kontrollera och lära ngt.

Åt ingen frukost- mådde illa. Längtade hela dagen på arbetet att få komma hem. Åt knappt något på lunchen- kände mig tjock och pluffsig/lätt illamående. Direkt efter jobbet åkte jag nästan alltid till systemet och köpte en flaska vin och några cider. Slängde mig på soffan - drack upp ciderna och blev vips lite gladare och drömde mig bort till ett annat liv och att på "måndag" eller då - nästa vecka börjar mitt nya liv. Sedan började jag äta igen... och delade vinflaskan med sambon till maten.


Ja men det här vill jag ju inte tillbaka till. Vissa dagar bröt jag mönstret och drack inget, med de dagarna har under de senaste åren blivit färre och färre. Jag har inte sett mig som en alkis utan snarare en mat och dryckesälskare- men man kanske har lurat sig själv nu så länge?


Även om jag "bara" kört kuren i en vecka så känner jag redan effekt på kroppen. Den har fått chans till återhämtning och rekreation- den har sluppit en jäkla massa socker/alkohol/skräpmat .

Det underliga är att jag alltid klarat utav att springa -oavsett om jag varit bakis har jag kunnat ge mig iväg på en 14 km slinga. Det gick inte fort - jag luffsade i mitt slötempo. När jag var ute och sprang fick jag ju också "kickar" av att "men gud, det är ju "det här" som känns rätt"- det var som om min inre, sanna röst- talade till mig. Det är den här kicken som jag vill ha."


Fast sen när jag kom hem efter löpslingan- åt jag inte något alls tills på kvällen, jag var inte hungrig - plötsligt kom hungern med besked och något måste fixxas SNABBT - men det enda jag var sugen på - och kunde tänka mig att få i mig var CIDER. Så då åkte jag till systemet och där var jag igång igen.


Såhär Skenet, har du levt nu länge. Till för en vecka sedan. Det känns skönt att ha brutit mönstret i en veckas tid. Jag saknar det inte just nu. jag är rädd att jag kommer att mayamonstret kommer att vakna- men det känns som om det uppvärmda vattnet "renar och räddar mig/skyddar mig"- men gud vad flummigt kanske.


Jag vill köra på nu med mitt nya liv. Jag vill inte tillbaka till det gamla.


Oj, det blev långt det här.


Jag känner mig vid gott mod och gladare än på mycket mycket länge!


Kram på er - som läser mina jätteinlägg och bikt! ha ha... Begären har levt om länge nog nu- dessa skall ersättas av det jag vill!