2008-01-28

124 dagar kvar- Måndag

Skönt det är att vaknar upp en morgon och känna sig glad! Plus att nu ser man hur ljuset börjar att komma tillbaka! Jippie! Tänk vad härligt det kommer vara en sådan här ljus morgon då man slår upp balkongdörren/ytterdörren/fönstret - och ljummen varm luft kommer att slå emot en! :)

Tänk då vad härligt om man nu har lyckats att uppnå sitt mål då? Jag minns förra årets marathonmorgon då jag vaknade och insåg att det var en slags rekorddag rent vädermässigt - det var 29 grader varmt ute- puh!

Jag var ensam hemma, eftersom sambon var bortrest med jobbet. Minns att jag började tävlingsdagen med att pröva mina "tävlingskläder".Dvs de kläder jag skall springa loppet i.... Tre sportbh:ar för att hålla allt på plats- och ett svart löparlinne. Ett par svarta handbollsshorts - som gick ned till knäna -Jag var helt svettig enbart genom att få på mig de där kläderna. Allt dessutom i svart. Hur skall jag klara utav att ha så här "mycket" kläder på mig under loppet- tänkte jag oroligt när jag såg på utomhustempraturen- och inte ett moln på himlen... Men för mig fanns det inga andra alternativ - då jag som tjockis alltid köper svarta kläder-

Det skaver runt ärmarna där linnet skär in- vid ryggen - trots att jag förberett med att smöja in med en fet creme - på ställen där det kan tänkas bli utsatta för friktion under loppet-
Kkänns inget vidare lustigt. Känner mig som en sprickfärdig blobb - kolhydratsuppladdningen har jag inte gjort saken bättre (kolhydrater binder vatten)- dessutom har jag fått mens såklart- såhär som en surprise. Den vandrande kasslern- inpackad i svart tight funktionsmaterial. Så kände jag mig.

Denna känsla vill jag inte ha i år- jag vill ha helt andra upplevelser av tiden innan loppet. Jag vill känna mig i form och inte längre ha över 20 kilos övervikt att släpa runt på. För det är inget roligt alls!

Ibland är ju inte kuren ngt roligt alls-speciellt inte på helger- tycker jag - men då gäller det att inte glömma bort sina uppsatta mål. Det är nu vi har tid och möjlighet att göra ngt åt detta.