2007-12-28

20:e dagen - Fredag, kväll

Ja idag har varit en mycket trevlig dag! Har varit hos vänner- ett par - och fikat. Jag har inte berättat om min cambrigekur för varken någon av dessa två. Däremot berättade min sambo om att jag inte druckit alkohol på några veckor nu och då var jag ju tvungen och berätta om mitt förhållande till denna härliga nervgiftsdryck. Det kändes skönt att berätta för sin omgivning om sitt problem. DÅ vet de om detta faktum i framtiden. :)

Men det var ingen heller som kollade konstigt på mig eller snett- när jag tackade nej till godis och mat. Jag smuttade på en kopp med earl grey -utan mjölk givetvis -och det gick hur bra som helst. Det var så himla trevligt- sedan bar det av in till city då min vuxna sambo (33år) skulle handla ett nytt TV-spel ;) :)- men det var så fullt i affären av små pojkar i 10-15 år att vi fick gå därifrån... he he...

Sedan hände något storartat - igen-, min sambo vill gå till systembolaget och handla två öl tills ikväll(fredagsmys) och en flaska champange till nyår- och jag följer med i denna vanligtvis mycket "laddade" affär- för mig- men döm till min förvåning- jag är inte ett dugg sugen eller blir orolig i själen när jag är där inne!!!?? :) :) :) Ojojoj det var första gången!

Kankse sockerbegäret börjar att lägga sig? Det vågar jag ju inte vara säker på - men det ÄR ett framsteg! Det kändes så skönt på något sätt- att inte känna ngn laddning inför alkoholen..... WOW säger jag... helt förundrad och glad naturligtvis...

Sedan skulle ju älsklingen ha massa godsaker till ölen och vinet - (som han också handlade en halvflaska utav)- så då begav vi oss mot saluhallar med en massa delikatesser- men tror ni att Skenet tycket att det var jobbigt? Nej! ;) :) - Och det är helt "sjukt" att det går så lätt fortfarande efter 20 dagar... men men men.... man får vara tacksam de dagar man vaknar upp och allt går lätt och man är glad, för det finns sannerligen dagar då det inte är så himla sprudlande.

Man kan ju inte direkt räkna med att man skall vara glad varje dag som man går på ren kur- det är precis som förut- bara det att oftast är man glad och uppåt- kanske beror det på att man har fokus mot någonting.
Jag älskar verkligen att ha "projekt" igång- när jag väl har bestämt mig, oavsett om det handlar om att springa ett marathon, komma in på en högskola etc. Många saker går om man vill! Man behöver inte vara så jäkla duktig eller äppelkäck- det är bara att fråga sig själv- vad vill jag- vad skulle jag vilja kunna... vilka förmågor skulle jag vilja ha? :)

Tex. jag ville så gärna lära mig att teckna för några år sedan- och det såg inge vidare ut- så gick bestämde jag mig, nu ska jag bli BRA på att teckna för jag vill det- först gick jag en lärarledd kurs men den tog ju slut så då tecknade jag efter eget bevåg- så övade jag och tecknade varje dag i ett års tid och det är roligt - för jag har sparat teckningshögen- och jag kan liksom "se utvecklingen... Man får inte vara så hård mot sig själv i början, utan mer öppen för möjlig utveckling..... se sin potential :)

Det här tror jag går att omsätta till vad som helst; tex bantning- man kankse inte är vidare "bra på det i början, det har jag aldrig varit- man kankse lätt tappar motivationen och ger upp- men jag tror oerhört på att man kan träna upp sin motivation och det kankse är något man kankse aktivt behöver arbeta med -- varje dag-- för när nyhetens behag lägger sig- jag då behöver man någonting annat som kan inspirera. Fast med CK är det så lätt för resultaten kommer ju + det viktigaste- är att man mår så förträffligt BRA.
Ojojoj det här liknar långa filosofiska samtal jag har för mig själv... he he...
Hur laddar ni andra upp för era kurer som startar i dagarna??? :) :)
Kram på er och ha en supermysig fredagkväll!
Skenet

Ojojoj här är lovsångens land ikväll tror jag - hihihihiii....

20:e dagen - Rekord i dagar på ren kur

REKORDDAGEN ÄR HÄR :)

Jippie! Nu har jag slagit mitt cambridgerekord i antal klarade renkurdagar!

Superdjuuperbra... vad härligt det känns- plötsligt har liksom flera roliga grejer hänt sedan igår. Till en början PÅ KUREN är man glad och upprymd enbart för att man har lyckats sätta igång på ren kur men sedan kommer det plötsligt efter ett antal dagar resultat också! Tex att man kommer i ett par gamla byxor eller att man slagit sitt gamla renkurrekord i antal dagar etc. Det känns superbra och TACK TACK för ert stöd och härliga kommentarer! ;) :) :) Jag kommer att peppa tillbaka och vara inne på era sidor varje dag!


ANALYS VARFÖR DET GÅTT BRA JUST DENNA GÅNG PÅ CAMBRIDGEKUREN:

För tre år sedan lite drygt, gick jag på en 19 dagars cambridgekur ( har för mig att jag åt/drack den 19:e dagen så egentligen kankse bara 18 dagars kur...?)innan en semesterresa.Nu har jag slagit det 3 år gamla rekordet!!!

För tre år sedan under den kuren led jag så in i tusan under dessa kurdagar och det var faktumet att jag hade resan som ett "mål" som gjorde att jag klarade utav kuren. Den här gången har det stundtals varit tufft och jobbigt men det finns vissa skillnader denna gång när jag kört kur, små skillnader men som ändå haft stor betydelse- för mig i mitt fall (alla är vi ju olika):

  • NU har jag bara druckit uppvärmt vatten utöver påsarna- jmf med att DÅ - drack jag JADA, lightdryck, tee med mjölk.
  • NU dricker jag ca 4,5-5 liter vatten/dygn- drack jag 3 liter max,kanske inte ens det
  • NU tar jag en dag i taget - räknade jag ned dagarna till resan...19-18-17-16... osv
  • NU; den här resan är inte över när jag slutar kurperioden, då börjar en upptrappning - - Tänkte inte igenom hur jag skulle göra på resan- drack och åt som vanligt-började dricka cider redan på planet ned....= gick upp allt igen.
  • NU tänker jag att jag skall undvika cider/vin-alkohol i framtiden - längtade jag bara till att kuren skulle vara klar så jag fick köpa mina burkar och flaskor.
  • NU har jag undvikit att se resultat i speglar/mått-tills för igår då jag fick en liten "positiv chock"- jag kollade efter var tredje timma om det hade hänt något i spegeln. (skapade en stressituation i mitt fall...)

NU ska jag slå det här rekordet med RÅGE är det tänkt såklart! Men jag kommer att fortsätta att "ta en dag i taget".... :)

Idag är det fredag igen och nu är det helg- det brukar av någon underlig anledning bli lite blödigt på kvällarna då- för min del- men fredag är bara en dag- precis som en tisdagskväll... så ska man tänka, inte dramatisera upp det nu.