2008-07-15

tidigt långpass - underbar start och livselexir...

Vaknade kl 05.14 och bestämde mig snabbt när jag såg hur solen glimrade över staden utanför fönstret... på med sportbh,linne och shorts, funktionsstrumpor och löparskorna, mp3-spelaren och sedan iväg ut genom dörren kl 05.37 - sedan körde jag mina 25 km genom ett praktiskt taget folktomt stockholm - ja ända fram till strax efter 07.00 tiden då folk började vakna men då var jag redan på hemväg och hade " de värsta trafikdelarna" redan avklarade... :)

Upptäckte dock att det är jobbigt att få akuta magproblem sådär tidigt på morgonen och mååånga kilometer hemifrån... inte en enda offentlig toalett finns tillgänglig- de är reglade (antagligen för annars skulle antagligen missbrukare etc befinna sig där ?) men jäkla jobbigt efter ca 2 h löpning i ganska bra tempo (för att vara mig..) ja det är verkligen konsten att träna upp sin smärttröskel.... ;)

Hur som helst så är det ju tur att snabbmatsrestaurangerna har öppet nästan dygnet runt för deras damrum blev tillslut räddningen... men gud vilket mysigt samtalsämne ... tyvärr höll jag på att få kväljningar därinne efter stockholms partyfolk verkat varit där någon/några timmar innan och gjort både det ena och det andra.... uuuuuhhhh...

Ja det är härligt minsann att vara en hurtbulle... men det är himla många människor som tar cykel/ promenader till jobbet - det är som långa vandringsled av promenerande & cyklister...

Varje gång slås jag utav hur lugn och harmonisk löpningen gör min själ - och känslan att bara "vara i kroppen" - det är liksom bara jag - andningen och naturen runtomkring - solen, asfalten, gräset, vattnet, luften... och aldrig har ett glas vatten smakat så gott och gjort en så löjligt tacksam och glad - som efter 25 km :) Eller den där iskalla duschen efteråt - känslan att bli nedkyld - hur det kalla vattnet sköljer över huden och kyler ned allt varmt blod som cirkulerar och bara känna hur ett stort mäktigt L U G N bara infinner sig - ut i varenda nervtråd - i hela kroppen - ja herregud det är ju nästan som en "religös upplevelse"... :)

Långturer gör en nog till en väldigt bra Buddist eller är det kankse en Hindu? "tanken att man skall uppskatta det lilla" - det är det som är vägen till en större och mer evig lycka - inte en sådan flyktig lycka som tex när man köpt ngn matriell pryl etc. Ett tips alltså om man vill ta sig en genväg och närma sig Nirvana - Tror jag ;) :) ;)

Hoppas att ni haft en lika trevlig start på den här tisdagen sóm jag haft och idag ska det bli härliga 26 grader vart och tidvis riktigt soligt - om man skall tro på DN:s väderprognos - :)

Jäklar nu skall byxdressen snart sitta lagom löst över bröstet igen - jag ger järnet ;)
En liten hälsning till min CK- idol Tina som jag vet också ger järnet; Hejja Tina - du närmar dig första avklarade veckan med stormsteg!! Njut av att du är i ketonfas och att du nu bränner - där det skall brännas :) Bra kämpat!!!

Kram Skenet