2008-01-05

28:e dagen - Lördag, morgon

Oj, snart är jag uppe i 4 veckors ren kur! Vad "fort" de senaste två veckorna har gått!? Ja man kan ju konstatera att man faktiskt klarat sig utan vanlig mat och alkohol. Har livet blivit rikare? Fast jag tagit bort det jag så länge nu gillat allra bäst?

Ja verkligen! Den här kuren är bra för mig eftersom jag har tvingats tagit bort det som har varit för mig det allra roligaste (typ) dvs att få äta och dricka. Mat och dryck i sig självt är ju egentligen ingenting dumt men för mig blev det ju destruktivt. Det ska ju inte vara så att det är det enda som är "roligt"- och det faktum att det "tog liksom över mitt liv" på ett sätt som är väldigt ocharmigt". Dvs jag drog mig för att kunna springa för alla blodiga skavsår och knäont, jag följde aldrig med tjejkompisarna på "tjejkvällar"- för jag skämdes för att jag gått upp så mycket på sistone. Jag tyckte livet blev så jäkla litet till slut- för mig så vart det så tråkigt!

Jag är SÅ glad att jag satten igång med en rivstart- dvs ren kur på Cambridge- precis vad jag behövde- för att få en skjuts i rätt riktning.
NU är jag ju inte klar med kurandet utan kommer att fortsätta på ren kur- en dag i taget- så länge jag orkar- helst ända tills målet såklart!
Det är så jävla skönt att inte vara SLAV under något beroende- jag har ju nästan styrts av tiderna då systemet hade öppet- för att hårddra det hela.... jag var ju tvungen att skynda dit efter jobbet för att få köpa mitt 6-pack och vin...

Vilken förmåga vi har egentligen att kunna styra våra liv! Hur vi VÄLJER att utforma dom och de valen livet nu innebär.
Nu kan jag ju inte säga att jag absolut inte skulle kunna hamna där igen- men jag VILL inte det! Det går inte att "sopa allt under mattan" med hjälp av bedövnings och berusningsmedel- så fort man får en liten motgång eller smärta. Det är bättre att "våga" låta konflikten/smärtan/besvikelsen/motgången rinna igenom - och "visps" så är man ute på andra sidan- en erfaranenhet rikare...

Om man dessutom bara lyssnar på reptilhjärnan som tex säger "nu behöver jag socker"- så blir ju känslolivet lika utvecklat som en krokodils tillslut ha ha.... :) ;) dvs att de lägre impulserna styr hela ens medvetnande- och så vill inte jag utforma mitt liv utifrån dessa givna och mycket små förutsättningar och marginaler.

Kankse är så som en (konst) lärare sa till mig en gång under en kurs i måleri, om det är så att man i en bild inte "får ihop det"- pröva med att ta bort det du gillar allra bäst i bilden- vad händer med motivet då..? Det kanske får helt nya förutsättningar- du kanske ser helt nya saker i bilden... ser det hela på ett nytt sätt... :) :)

Oj vilket djupdyk ned i medvetandet så här tidigt på morgonen- men det var väl en liten inre bikt.. ;) :)

// Skenet