2009-02-28

Nej men vad är det här SKENET!

Herregud jag MÅSTE komma in i REN KUR nu igen! Marathon är om 91 dagar och tror ni att jag känner mig förberedd? Svaret är NEJ och jag är LÅNGT ifrån den fina form som jag hade tidgare. FÖrsökte ju komma igång med resan men sen nu har jag varit o hälsat på syrran i Italien där hon för närvarande bor med sin kille och när man är i Italien så är det ju inte så enkelt att äta för mkt god mat, nej det blev för mkt av det goda och nu sitter jag som en utspänd tung gris.

Igår kväll fick jag ta och bestämma mig. Skenet sa jag till mig själv; du KAN inte leva på gamla meriter. Du måste nu bestämma dig; ska du springa marathon i år?
- Ja, sa jag... jag är ju anmäld i alla fall :)
- Men tror du att du pallar detta då med den kroppshydda du har nu?
- Jo, jag kankse skulle klara det men då kommer nog tiden bli över 5 h vilket inte är så roligt med tanke på hur det var förra året - då jag fjongade fram genom luftrymden...
- NU i morgon börjar jag med ren kur igen! Nu ska jag köra ren kur i en månad till att börja med. Punkt slut. Sen utifrån hur långt det är kvar så tar jag det beslutet då. Jag kommer köra ren kur hela Mars månad. BESTÄMT KLART. GO!!!

Jag har inte någon ursäkt längre och jag måste berätta ngt lite roligt. Ni som följt min blogg vet ju hur jag gjorde en liten "kroppsutseenderesa" - I början när jag berättade att jag sprang så fick jag alltid förvånade uttaladen - va springer du!? Du ser ju inte ut som en som joggar... efter x antal veckors kurande hände det plötsligt något mycket magiskt... plötsligt när jag pratade om marathon och löpning - så sade personerna ifråga; ja men du ser ju ut som en löpare, liten och späd/tunn...

Nu i skolan fick jag mig en tankeställare när folk ännu en gång börjat säga; men du ser ju inte ut som en löpare....
Nu är det dags att börja ta tag i årets form och erkänna sitt slappa leverne för sig själv. Jag är väl en katastrof. Men inte sämre än att jag tar tag i det och ger mig in i leken/kampen igen. So here I am. Idag är första dagen på ren kur! Jippie! :) Det här ska bli kul! (i alla fall på mornarna om jag minns rätt hehe)

Upplägget ser ut såhär just nu; 14 dagar ren kur med promenader - sedan kommer jag under tredje veckan lägga till löpningen lite stegvis. Klarar utan större problem att springa sträckor längre än 25 km även om det går tungt och att jag känner mig otymplig.