2007-12-30

22 dagen-söndag-kväll

Ännu en cambridgedag är snart avklarad. Det känns helt okej förutom lite PMS-depp just nu men visst det är ju en utmaning att klara dessa storhelger - jag tycker jag bara ser maaaat/champange överallt fast jag aktivt försöker undvika det så mycket som möjligt- Matannonser, reklam, TV-program, forum, tidningar- det ÄR mycket fokus kring mat och firande.

I lägenheten stinker det pommes frites och veg.korvar som älsklingen skall äta ikväll... hmmm suck.... ibland vore det ju skönt om han också hade gått på cambridgekuren hehe... men då skulle han väl försvinna stackarn....

Idag har det hänt en rolig grej i alla fall i viktminskningens tecken! Min vardagsklänning som jag har och använder en hel del tillsammans med svarta tights har blivit alldeles för stor, hänger som en säck nästan- så idag köpte jag en likadan fast två storlekar mindre! Det kändes lite kul mitt i all PMS-depp! :) Den -klänningen satt superdjuper! :) :)

ja....då här går det både upp och lite ned i bantningspsyket- men som tidigare konstaterat- mat löser inga problem- det är inte farligt att ha lite PMS-depp. Vad kan man göra åt det?
Bädda ned sig i alla täcken och filtar, bra böcker, tända ljus, tidningsmagasin eller ut och gå en rask långpromenad...hmmm vi får se vad det blir...
Nu skulle det vara perfekt att ha en hund- för det är lite obehagligt att gå ut på motionspromenad själv.... i detta mörker...

Igår hyrde vi en film som var helt jätteunderlig- den hette "Parfymen"- handlade om en seriemördare i 1700-talets Frankrike som var besatt av dofter- han mördade en massa unga vackra kvinnor för han ville komma på en metod att konservera deras dofter... en riktig knäppskalle- ibland undrar man ju vad de är för regissörer- nog för att vara kreativ men det där blir ju så bisarrt- verkligen försöka testa betraktarens gränser... eller nåt...!? Plus att han- mördaren - visuellt framställdes som en riktig skitgris - så han blev ju motbjudande på flera plan- fast på slutet ville ändå regissören/manusförfattaren att man skulle få sympati för skitgrisen... men för min del var det försent.... blääää säger jag för att uttrycka mig nyanserat hihi.... :)

Ingen upplyftande film direkt...
Hur som helst- hoppas att ni andra har en underbar roande Söndagskväll! :)
// Skenet

22:a dagen, allmäna tankar

Oj igår var jobbigt men nu efter så många antal timmars sömn mår jag ju så bra igen! Det jobbiga går alltid över och jag är så glad för varje gång som jag lyckas stå emot det där suget. FÖr jag är övertygad om att det kommer att försvinna med tiden. :) I alla fall bli mer dämpat.
Älsklingen ligger och sover fortfarande och jag vet inte alls vilka planer som finns för dagen... och i morgon är det Nyårsafton. Jag planerar att köra på som vanligt. :)

För mig är blir det som ett slags statement att köra rent över nyårsafton- att man sätter ned som en markör genom att ; ja det är såhär med mitt aktiva handlingssätt (dvs kurandet) som jag "inviger det nya året".

En del vill inte ha nyårslöften för de håller aldrig- säger dom. Ja men det är klart, med DEN INSTÄLLNINGEN så kommer det ju inte fungera. Jag tror på viljan och jag tror att vi alla har kraft och beslutsamhet därinne- ta upp det till ytan bara och gör något utav det - på det sättet som passar just sig själv och den specifika situation och de induviduella förutsättningar som man nu har.

Jag har tänkt en del på min SMARTPLAN angående det här med olika hinder och möjliga lösningar;
Mina hinder har ju varit tidigare och är fortfarande (det gäller att inte lura sig själv... hihihi);

alkohol, socker, sociala ät-tillfällen som kalas, fester etc. hemmamyset på helgerna, mentala svackor, misslyckanden som tex dåligt provresultat eller missat bussen, att inte uppskatta sina framsteg, att eventuellt bli sjuk, överträning, dålig sömn, obalans, gräl, bråk, motgångar, andras åsikter och kommentarer- tycka synd om sig själv

Mina möjliga lösningar:
alkohol- undvik sådana miljöer dvs krogen, puban etc- gå på fik istället och träffa kompisar etc

Sociala ät-tillfällen - gå på festen men berätta att du går på kur/ umgås, ha trevligt i alla fall -alternativt stanna hemma dessa vekcor du går på kuren.

Mentala svackor - Motivation utifrån som du får tex genom en coach eller likasinnade vänner. Försöka rannsaka sig själv och se sin situation klart. Aktivt besöka viktbloggar och forum/cambridgevänner. Umgås med likasinnade. Påminna sig själv om varför man gör detta och INTE ta detta för givet. Anmäla sig till något som man ser fram emot, tex Stockholm Marathon! ;) :)

Misslyckanden, dåliga provresultat, missat bussen,gräl etc- "Känsla-tanke-handling"
Mat/alkohol - löser inte ditt problem. Avdramatisera begreppet mat. Vari ligger problematiken egentligen. Se inte hindret- se möjligheterna, handla aktivt.

Andras åsikter och kommentarer-
- Att inte bry sig
- Avsluta snabbt, ge dig inte in i konversationen
- Fråga rakt ut; vad är problemet för dig att jag gör något åt min viktsituation

Tycka synd om sig själv-
- Du gör detta för att DU vinner på det! Tänk på fördelarna med att nå målet (se dina svar)
- Känsla -tanke- handling!


Så, gör DIN EGEN smartplan nu! Det blir mer konkret och på "riktigt!

Kram Skenet









22:a dagen Söndag "Roligt förslag!"

Hej på er bloggkompisar!

Jag läste ett så roligt och kul förslag som Peter skrev om på sin blogg- Dvs det skulle vara kul och träffa er alla någon gång i vår- över en cambridgeshake- :)
- om det nu skulle vara geografiskt möjligt- alla kankse bor på olika ställen i landet... ja ja men en kul tanke är det i alla fall tycker jag.

- Kankse skulle fungera som en liten extra pepp- att träffa de andra som också kämpar?
Vad säger ni?
// Skenet

22:a dagen - Söndag morgon/fm SMART- metoden

Vad skönt jag har sovit- och länge!? Ca 9 timmar-härligt! Nu är jag pigg och skall skriva om den sk. SMART medtoden som är en slags kognetiv handlingsplan eller metod.
SMART- metoden kan man använda till allt möjligt, inte bara bantning, det kan handla om vilken typ av projekt som helst- studier, ekonomi, resa etc.
Jag tycker metoden är jättebra och hela projektet blir mer konkret för en själv- så det inte bara blir luddiga ord och begrepp kring sitt viktminskningsprojekt... eller vad det nu är för projekt som man har.... :)

SMART, "smart sätt att nå målet"- (Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt, Tidsatt)

Specifikt , konkret
Sätt upp ett konkret mål t ex. ;
Jag skall minska med .......... kg från......... till.........
start......... - sluttid...............

Mätbart
Antal kg, antal cm, antal stl etc

Accepterat
Vill jag innerst inne förverkliga detta mål? Känns det tillräckligt "egagerande och kittlande"?

Realistiskt
Är det möjligt att nå?
Vilka hinder/risker finns för att jag ej når målet? Vad kan jag göra för att minska riskerna- vad har jag för möjliga lösningar?

Tidsatt
Bestäm tidpunkt när målet skall vara uppfyllt.
Gör etappmål med belöningar.

Skriv även ned och fundera över

  • Fördelarna att nå målet

Tex, jag får bättre hälsa, jag kommer att må bättre

  • Handlingsplan stegvis; för att nå detta mål med startdatum, måldatum, Rev datum, Färdigdatum